lördag 30 april 2011

:

Oh I love you, did I tell you I love you,
I must tell you before I die.

Vacker mantra om hur viktigt det är att visa och förklara sin kärlek till sin familj och sina vänner.

/ L

onsdag 27 april 2011

: underbar morgon

en bra rutin är en bra livsstil. Att känna att varje dag har ett flöde som följs av näsa dag och nästa dag. Jag pratar om dygnsrutinen, att lägga sig i ungefär samma tid varje kväll och gå upp varje dag runt samma tid. När man har kommit in i en bra rutin så sköter kroppen allt detta av sig själv, utan väckarklocka.

Varför är det så viktigt med dygnsrutiner?

Du sover bättre om du lägger dig i tid och skapar en vana och hjälper kroppen med att sova. Sena nätter med mycket tv/dator stör sömnen, på grund av ljuset som lurar kroppen att det är dagsljus(kroppen fattar att det är dags att sova när det är mörkt, sov därför alltid i mörker). För lite sömn ökar kortisolnivåerna i blodet som i sin tur motverkar DHEA som är ett viktigt hormon för att bilda östrogen bl.a. och på så vis stör det hormonproduktion och så småningom binjurar m.m.

Du upprätthåller även en bra nivå av melatonin i kroppen som är en jätte viktig molekyl som inte bara hjälper sömnen utan har antioxiderande effekter, d.v.s. skyddar kroppen från fria syreradikaler.

Kombinera din sömnrutin med att äta regelbundna måltider och din kropp kommer jubla. Du kommunicerar med kroppen genom att lära den att veta när det är dags för sömn/mat. På så vis hjälper du  matsmältning, fettförbränning, sömn och blodsocker.

Bra rutin:
sov mellan kl 21-23 till kl 05-08

Frukost 07-09
Lunch 12 - 13.30
Kvällsmat 18 - 19.30

Stabilisera blodsocker med mellanmål mellan frukost lunch och lunch och middag med exempelvis nötter, frön, avokado, humus, proteindryck(ex. holistic proteinpulver) m.m.


För en ännu bättre start på dagen, börja med att göra några yogaövningar för att väcka kroppen och
göra dig redo för dagen, försök att göra ett program som du kan utantill eller har framför dig så att du vet när du vaknar vad du ska göra. Så du slipper tänka så mycket och slösa energi på att leta fram något bra, ta hjälp av internet.
Promenad på 30 min är också toppen att börja dagen med, ut i dagsljuset och möt dagen med frisk luft.


Lycka till med din nya rutin!
/L

Vem styr denna värld?

http://dagenshomeopati.se/2011/03/22/inga-dodsfall-fran-kosttillskott-men-783-000-dodsfall-av-lakemedel/

Jo det är Vi människor som gör det har jag hört...
Vi behöver inte äta mer skräpmat, vi behöver inte vaccinera oss mer, vi vill inte ta mediciner som gör oss mer sjuka, eller?

Det enda vi behöver för att vara friska är hälsosam mat och livsstil.

/ L

tisdag 26 april 2011

Le

Om du lever i nuet, tänker positiva tankar och ler åt människor du möter så kommer du garanterat få ett gladare liv. Försök ta små irriterande saker till något knasigt istället, se på det som en symbol och inte som något problem. Stör dig inte på små onödiga saker... det blir så himla jobbigt att leva då.
Märk hur ingenting förändras av denna händelse som du hakar upp dig på i vanliga fall och låter ta din energi. Släpp det och gå vidare, det finns inga problem i nuläget, även om du har en jobbig uppgift i morgon bitti, tvätt som väntar eller en konflikt med en arbetskollega så finns det ingeting du kan göra åt det just Nu om du inte vill säga, -är där.

Människor går runt i bekymmers-tankarna och glömmer att vara i livet.
Var glad!

Möt människor med positiv energi, det finns så himla mycket positiva tankar och leenden som döljs bakom måsten, stress och tråkiga miner.

Var inte rädd,
du har inget att förlora.

/ L

onsdag 20 april 2011

Riskakor med smör

Jag är ett levande bevis;
riskakor, hur gått det än är så är det inget för proteintyper som mig.

Jag kan äta hur många som helst(uppenbarligen) och det ger mig ingen som helst energi eller mättnad på något sätt. Bästa sorten är urtekrams ekologiska vildriskakor..

Nu vet jag, och ni det en gång för alla...

Riskakor förblir som godis för oss proteintyper.

/ L

måndag 18 april 2011

Tacksamhet

Idag känner jag stor tacksamhet.
- För nya möjligheter, nya vänner, nya möten, nya känslor, nya maträtter och nya upplevelser. Denna måndag har varit som en nystart.
Som början på våren, idag börjar min vår.

/ L

Recept för avslappning

- Badkar
- Värmeljus
- Eterisk olja med lavendel
- Sesamolja

Fyll badkaret med behagligt varmt vatten, (inte hett så det bränns på kroppen, du ska kunna ligga länge och slappna av är tanken...) häll i några droppar sesamolja medan vattnet fylls på. Avsluta med ca 6 droppar lavendel. Lämna dörren på glänt så att luft kan passera.
Tänd ljusen runt badkarskanten, i med dig och ligg ner och lyssna till andningen, fokusera tredje ögat för att stilla sinnet. Försök att inte tänka på något annat än andningen och det som sker just nu.
Glöm framtid, glöm bekymmer, jobb och måsten.
Var närvarande. Slappna av och låt kroppen flyta som den vill.

Sesamoljan gör din hud mjuk och len, och du behöver inte smörja in dig efteråt extra om du inte vill.
Sesam och lavendel gör att du slappnar av och känner harmoni.

Detta är perfekt att göra en gång i veckan, för att ta hand om din kropp och själ samt varva ned och känna dig som ny.

/ L

lördag 16 april 2011

Dr. Mercola om den viktiga regelbundna träningen...

Intensity is KEY for an effective exercise regimen, and the beauty of high-intensity, burst-type exercises such as Peak 8 is that it significantly cuts down on the amount of time you have to spend exercising. Full instructions on how to properly perform these exercises can be found in this previous article.
High-intensity exercises should be performed no more than three times per week, and only take a total of 20 minutes each session.Once you reach your fitness and weight goals you can drop down to once to twice per week as that is all you really need.
In addition to Peak 8, you'll want to incorporate other types of exercise to round out your regimen. A truly comprehensive exercise plan would also include strength training, core exercises and stretching.
And what about classic aerobic exercise? Honestly, most of the time spent on a treadmill is wasted, because you actually get the benefits of aerobic endurance as a side effect of high-intensity exercise!  Sure, it will provide some health benefits, but spending most of your time on conventional aerobic activities will NOT provide you with optimal health benefits, so limit the time you spend on jogging and long-distance running activities.
I did cardio for well over 40 years and seriously regret that massive waste of time and harm I did. Learn from my lesson and avoid making the same mistake I did. You will be FAR better off with Peak 8, strength training and some flexibility exercises like yoga

Sista stycket är väldigt intressant, och sanning. Exempelvis hur många timmar i "onödan" spenderar inte många människor på gymmet för att de har inställningen att "desto mer desto bättre" ?
/ Lina

Nöt- & fröpastorna tar aldrig slut...


hoppas jag... =)
/ L

onsdag 13 april 2011

The world is magic

allt som händer sker av en anledning, som sagt. Ibland händer obekväma, mindre bra och sorgsna saker men på ett eller annat vis så har det i sig betydelse i denna grymma värld.
Människor pratar om "vetenskapliga bevis", de ska finnas hundratals papper på allt och det ska vara livsmedelsvärk, politiker, tv eller tidning som bestämmer vad som är rätt i detta "fria" land.
Säger man annat så dyker krokodilerna upp = de med stora munnar och små öron.
Men det finns dock en sak som kan få "krokodilerna" att i alla fall öppna ögonen och sinnet lite mer och det är just när de får se saker med egna ögon.

Eftersom att de vägrar och lyssna så hjälper universum till att se till att saker och ting sker som får dem att se sanningen med egna ögon. Att få uppleva svart på vitt hur världen ser ut, att allt inte finns på papper alltid. Hur illa det än kan vara ibland...


I vissa situationer tror jag det gäller att vara glad att fått riskera lite (om det gäller en själv) för att få andra att förstå och hjälpa människor till en sannare värld och tro.





/ L

söndag 3 april 2011

Hitta dig själv

Hur många bra dieter, motionsvarianter, drycker, teer, m.m. det finns så kommer du aldrig må bättre än när du väl hittar dig själv. Människor förespråkar om många olika dieter, och det är alltid någon som är hetast och bäst just nu. Jag förespråkar inte en sak för alla utan säger att det ligger på individnivå vad som passar just dig. Vissa mår bra av mycket fett, andra måste ha mycket protein medan endel mår bra av en blandad kost med både kolhydrater och proteiner.

Det finns dock saker som alla borde göra för en mer optimal hälsa ;
en kost utan socker, vitt mjöl, mjölkprodukter(riktigt ekologiskt smör innehåller dock mycket bra näringsämnen) och sedan självklart inga halv-/helfabrikat (som oftast innehåller allt detta), margariner, smakförstärkare och andra tillsattsämnen, samt minska på kaffe, alkoholkonsumtion och svart te.
Att ta bort dessa ämnen ur kosten, är en bra början och grund som ger en stor förändring för din hälsa.

Det handlar om att äta rent!

Många inser inte innebörden i och anledningen till att ta bort detta från kosten, eftersom många idag heller inte förstår hur stor betydelse det du äter och dina vardagliga vanor har att göra med hur du mår.
Det behöver inte vara akuta reaktioner du får, de kan vara små diskretare smygande reaktioner som finns och som med tiden kan leda till sjukdomar.
Uppblåsthet, trötthet, förstoppning, migrän, huvudvärk, trötthet och irriterat humör är bara några av sakerna(som är väldigt vanliga) som kan orsakas av en intolerans eller obalanserad insulinnivå.

"What you eat has more power over disease and aging then any medicine 
your doctor can prescribe. - Sherry A. Rogers, M.D. "
- Tagit från Peter W.




Jag vet inte hur många artiklar, bevis, diskussioner och böcker det behövs för att folk börjar lyssna och inse vad som är grunden till många av dagens sjukdomar.. Istället för att köpa rosaband och hjärt och lung fonden märken att sätta på jackan så lägg pengarna i din matkassa istället. Många forskningspengar anser jag gå till fel forskning, vi behöver inte fler mediciner och statistik - vi behöver friskvård!


För att se dina dolda intoleranser finns en olika tester att göra hos din näringsterapeut (mejla mig för namn och telefon nr nära dig) samt många enklare varianter av tester för att se din kroppstyp - vilka makronutrienter som din kropp mår bäst av.


Ha en fantastisk dag,
/ L