torsdag 26 april 2012

Äventyrare

Att vara äventyrare, innebär att man aldrig riktigt är tillfredsställd, att man ständigt söker nya utmaningar av alla dess slag. Man vill ha spännande möten, resor, nya platser, inspirerande människor, utmaningar i jobb & träning, nya upplevelser och annat som får magen att kittla lite extra.
Även fast man är äventyrare kan man vara en människa som mår bra av rutiner, som Mig..

Jag söker ständigt nya vägar, ofta vet jag vilken väg jag vill gå och jag har alltid planer inför året men, när jag mår som bäst är när jag har rutin i mitt liv. Som regelbunden träning & mat. Planerat.

jag sköter mig bäst när jag har ett mål, när jag vet vart jag sikar och när jag vet att det är äventyr på gång. Då tror jag på mig själv, ingen kan komma i vägen och jag fokuserar på mig själv.

Jag gillar känslan av att inte veta vad som händer på vägen, men att ha en destination, ett mål och en bild av hur det kommer vara och satsa på det.

New York är en plats som får mig att känna mig, självsäker. Där har jag äventyret i mina händer, där finns alla möjliga härliga människor och jag träffar öppna människor som inspirerar och intresserar mig. Där är jag inte en i mängden, känner ingen press på någonting mer än att bara vara mig själv. Där är dagarna ett äventyr. Det är det jag älskar med den staden. 



Låt livets äventyr aldrig ta slut.




L

Att hitta tillbaka, hitta rätt

Idag har jag lekt med tanken, jag har varit i den energi som jag önskar att jag alltid vore. Så fort jag känt negativitet omkring mig eller tänkt trista tankar har jag stannat mig själv och tänkt:
- Okej Lina, du väljer, hur vill du må?
Så har jag tänkt på saker som får mig att må bra och jag har klarat mig riktigt bra! Jag har känt känslan av hur jag mår när jag skriver något fint, känner kärlek från nära, reser till en plats jag gillar, glada människor och god mat eller dryck. 

När man jobbar bakom disk med människor som kommer för att få hjälp, är det väldigt lätt att slänga sig ut och hjälpa och ge och ge och ge och inte riktigt få tillbaka så mycket som man ger.
Vissa dagar kan kännas väldigt tomma, tunga och jobbiga. Det krävs att man har fulla fokus på sig själv samtidigt som man hjälper andra. Och det är inte värt att ha massa energitjuvar omkring sig på fritiden, det går inte. Då orkar man inte.

Det är en utmaning, men man lär sig av allt...

Efter jobbet tränade jag, och det gav mig mycket energi och jag känner hur jag leder mig själv in till den vägen jag vill befinna mig på.



Hur gör du för att hitta rätt väg?



L

måndag 23 april 2012

Project Paris

"Din magkänsla förmedlar något, du bör aldrig förneka det du känner och tror på. Så lita på det du vill och drömmer om så kommer resten att komma.
Att "tänka relativt" är att inte våga tro. Att inte våga tro är att inte vilja leva. Man kan vara relativ på olika sätt, vi kan inte undgå verkligheten(vad det nu är) men för att våga måste vi satsa.

Sikta på och framför allt, lev Din dröm så kommer du följa den uppgift som du är här på jorden för att utföra. Tappa aldrig den gnistrande energin som får dig att älska livet och dig själv för den du är. Låt dig inte sänkas ner av andras ord och tankar, de kan aldrig känna eller förstå det du drömmer om på samma sätt. Du har svaret - Lev idag."

torsdag 19 april 2012

välj dina regler

genom att acceptera det som du tycker är rätt i din värld, och alltid förklara hur du ser på saker, kommer du slippa spela med i någon annans spel eller trassla in dig i ett främmande nystan fullt av knutor och trassel. Lita därför alltid på magkänslan och säg stopp när det känns fel. 
Annars innebär det att du går med på något som du egentligen inte vill helt enkelt. 

Dagens lärdom.




L

onsdag 18 april 2012

Därför är ensam är stark

När människan är i obalans, kan den ibland överföra sin ilska på en person, kanske vän eller partner, för att få ur sin frustration. Har du otur träffar du en denna ostabila människa och kan bli chockad, besviken och ledsen när du helt plötsligt får en utskällning eller annat otrevligt bemötande av denne.
Problemet ligger egentligen hos personen som gör detta påhopp, som inte kan hantera sin situation och med ilska slänger över lite av den energin till någon mottaglig och känslig person (s.k. HSP).

Du, den känsliga personen får ta detta och mår antagligen dåligt av det.

STOP: Du känner om situationen i fråga har en bakomliggande, riktig orsak eller bara är en slags undanflykt. Du vill inte ha sådana människor omkring dig, som för över sina problem på dig, ellerhur?

När människor snackar skit, komplicerar saker, skyller ifrån sig, blir arga för onödiga saker, då bildas en himla massa dåliga energier och istället för att vara starka och glada tillsammans bildas ett nystan av knutar och ingen mår särskilt bra av det. Om man håller sig borta från detta, bara har människor man litar på, älskar och som gör dig glad då har du en stark energi.
Men, omges du av mycket människor som trycker ner dig, suger ur dig energi eller skapar dålig stämning så är det absolut bättre att klara dig själv.

Ensam är stark, eftersom du bygger upp din egen självkänsla så att du inte blir beroende av andra, du känner dig trygg, samlar energi och inte påverkas för mycket av andra.




L

måndag 16 april 2012

Inneboende i Stockholm, del 1

Jag kommer hem en kväll efter träningen, inne i köket pågår visst en manikyr.
- Hej, det här är min kompis hon är jätte duktig på naglar! berättar min hyresvärd med ögonen fulla av förväntan.
- Hello, how are you? Hennes väninna pratar halvdålig engelska och i lägenheten luktar kemikalier av all aceton, nagellack och rengöringstvålar. Tur att jag duschade på gymmet idag, tyvärr kan jag dock inte smita in låsa om mig eftersom mitt rum, som ligger intill hennes, som ligger intill hallen och köket, bara har ett skynke emellan och doften och de höga rösterna flyter fritt i luften. 
Nåja, jag är inneboende, jag bor mitt i stan och hon ska ha kul med sina kompisar. Jag står ut...

Dagen därpå gör jag i ordning min efterlängtade frukost. Jag älskar morgnar. När jag sätter mig vid köksbordet för att ta min första tugga, hindras jag av kväljningar. Böjd över underlägget i svart och brunt bambuliknande trä, möts jag av en bunt avklippta naglar.

Naglar är något av det äckligaste från en människas kropp. Naglar och hår. Jag har inget emot det när det sitter vårdat där de ska, men när de ligger (särskilt!)på köksbordet, i badkaret eller i soffan då är så otroligt snuskigt. 




L





söndag 15 april 2012

Jag tror på drömmar

På vägen mot drömmen

Tänk att vakna upp med förväntningar om dagen, känna glädje över att få vara på den plats man är och inte veta vilka spännande möten, möjligheter och äventyr som väntar.
Jag vaknar upp idag, med en idé om vad jag ska göra innan jag tar mig till den plats jag drömmer om. Jag ser min väg, jag har en plan och jag vill så gärna. Det är min dröm, och jag tror på drömmar.

Jag vill stanna i det flow, som jag befinner mig i när jag skriver, är på yogamattan eller annars när jag är som lyckligast. Det är då dagen blir ett äventyr, det är då jag möter människor som är i samma flöde som jag, det är då möjligheternas dörrar öppnas och det är då jag mår bra. Hur tar man sig igenom motvindar, väggar av negativet och oinspirerade människor orörd?

Kan du lära mig det är jag tacksam om du kontaktar mig.



L

lördag 14 april 2012

Lördagslunch på tvåtusentalet

Gröna linjen, Alvik, lördag en snöig vårdag.

Mamma till pojke;
- Vad ska du ha från "Mc donken" då?
- Mmmm, jag vet inte.. säger pojken som står och balanserar mitt i gången i ett par genomblöta springskor. Han har brett mellanrum mellan ögonen och iklädd endast en mjukis overall.
- Men vi köper med maten hem i alla fall, så kan vi värma de lite lätt i micron. Åh nej titta, vi skulle gått på längre bak i tåget, nu måste vi gå till andra sidan för att gå till utgången, men klockan är 12.07, vi hinner ändå. Båda springer ut i de slaskiga vädret.

Vad hände med hemmagjorda långkok? Mysiga, lugna och långa helgmiddagar. Nog finns det väl familjer där ute som inte stressar till Mc Donalds med barnen på helgerna för att gå hem och "värma de lätt i micron"?

Jag får allergiutslag.

fredag 13 april 2012

Ensam i mängden

Social, glad och upptagen med många vänner och späckat schema.
Det som ingen ser i den stora staden, är tjejen som går hem själv om kvällarna för att sätta sig framför en bra bok, nyaste harpers bazaar, med block och penna eller med en fransk film.
Noggrant gillar hon att lägga upp maten kreativt på tallriken och äta sin middag i lugn och ro, antingen i köket om hon är ensam hemma eller på rummet. Alltid levande ljus.

Det finns massor av människor runt omkring, och hon har aldrig haft svårt att ta kontakt men att komma in i hennes lilla bubbla är det inte många som lyckas med. Kommer de in så blir de inte långvariga eftersom denna värld kan vara främmande, mystisk men också full av energi som ibland upplevs som ett hot eller avundsjuka för andra.
Tjejen, som egentligen saknar vännerna, som många av dem bor i andra länder, hon längtar efter den själsfrände som hon kan uppfylla sina drömmar tillsammans med.
Tjejen som drömmer sig bort, lever i många andras ögon ett drömliv, men hon vill ha mer, och känner sig ensam.






L

torsdag 5 april 2012

rocky road

Emptiness, loneliness or very chaotic.
I feel shaken, I feel full but out of energy.
I want to run, I want to stay,
please show me the way to the goal.

The meaning of life is clearer, but I feel I need some space.
I need my time, with me and myself.
No rules, just my gut feeling and happiness of being in this fantastic dream.


1, 2, 3, back on track nr "57".